24 Ocak 2012 Salı

İKİ CİHAN SULTANI (lisedeyken kutlu dogum haftasında birinci oldugum kompozisyonum)

         İnsanların çoğu gaflet uykusundayken, Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) insanlığın üzerine bir güneş gibi doğdu. Ona inanan inanmayan herkes için bir yol göstericiydi; iyilik, erdemlilik, adaletli olmak adına...
         İnsanlığı kin, düşmanlık ve zulümden kurtaran son semavi din İslamiyet alemlere rahmet olarak gönderilen peygamberimiz aracılığıyla yayıldı. Yüce dinimiz tüm insanlara kucak açarak iyi ahlakı, doğruluğu, barışı ve hoşgörüyü esas aldı. Efendimizin de insanlığa kattığı güzellikleri anlamak ve bunları uygulamak iki cihanda da mutluluğun anahtarıdır ve huzurun ta kendisidir. Peygamber efendimizin izinden yürüdükçe gönlümüz aydınlanacak, yüzümüz nurlanacaktır.
         Hz. Muhammed (S.A.V.) dinimizin yüce peygamberi olarak doğmuştur. Ondan önceki dinler çarpıtılmış, kitapları değiştirilmiş, insanların çıkarlarına göre düzenlenmiştir. Oysaki onlarda da peygamber efendimizin geleceği müjdelenmiştir ama hain ellerce dinlerin asılları çarpıtılmıştır. Şimdi bizim dinimiz de aynı ellerle karalanmaua çalısılıyor, insanlığa yanlış tanıtılıyor. İnsanlığın barış elçisi olan peygamber efendimiz terörist gibi gösteriliyor. Biz Müslümanları ağır tahriklere getirip; "İşte bunlar böyle şiddet yanlısı!" diyebilmek için uğraşıyorlar. Müslüman kardeşlerimize yanı başımızda işkenceler yapılıyor, zulüm ediliyor; sadece izliyoruz. En önemlisi aynı ülke içinde çıkarlar için kardeş kardeşe düşman olmuş, birbirlerine savaş açmışlar yine susuyoruz. Oysa tarihte bu vatan için omuz omuza savaşmış dedelerimizin torunlarıyız.
      Hep birbirimize düşürülmüşüz ya da kardeşimize yapılan zulümlere göz yummuşuz. Bizim bizden başka dostumuz yokken birbirimize düşman olmuşuz. Oysa peygamber efendimizin ışığında ilerleyebilseydik, imanımızın yolunda birleşebilirdik. Umarım ki hepimizin sahip olduğu inancın ışığıyla fani değerlerin ördüğü duvarları yıkıp, ellerimizi kollarımızı bağlayan zincirleri kırarız.
      Hz. Muhammed (S.A.V.) ın doğumu şerefiyle kutladığımız bu haftada onun izinden giderek iyilikler yapalım. Gördüğümüz yanlısşlıkları düzeltelim, bir kardeşimizi sevindirelim. İyiliklerimizi dualarımızla taçlandırarak peygamber efendimizin şefaatini dileyelim.

                                                                                          Elçin KIRAY
                                                                                              Nisan
                                                                                            2006