21 Kasım 2011 Pazartesi

bütün günün emeği; veee  işte sonuç, cok iyiydiniz cocuklar ;)
sizi seviyorum.


19 Kasım 2011 Cumartesi

SARILMAK :)



Şu hayatta en cok sevdiğim şeylerden biri de sarılmak. 

Annem, babam, kuzenim, arkadasım, sevgilim  ya da samimi oldugum herhangi biriyle vedalasıyorsam ya da karsılasıyorsam mutlaka sarılırım. Sarılmak çok sıcak bir iletişim şeklidir. Sarılan iki insan arasında tarih edilemez bir bağ kurulur. Beni tanıyanlar da sarılmayı ne kadar cok sevdiğimi bilir. Özellikle Hilik. Daha yatağa girer girmez bir kolumu üzerine atmamla dalga gecerdi. Özellikle uyurken sarılma konusunda uykumun en derininde bile olsam otomatiğe bağlamıstım :)



SARILARAK UYUMAK HUZURDUR

Şimdi her ne kadar oyuncak penguenime sarılıp uyuyor olsam da arkasım, eşim dostum annem sevdiğim e sarılıp uyumak bana her zaman mutluluk huzur ve sakinlik verir. Annemin sımsıcak kucagunda uyumak beni cok güvende hissettirir, Sevin in kalorifer gibi kolu üzerimde uyumak ısındıgım için mutlu hissettirir, şimdi kocasını ısıtıyor gerci:) Sarılmak insanların hem bedenini hem ruhunu ısıtır.



ENERJİ

İnsanların sağlıklı iletişim kurabilmleri için ve sevgiye dayalı iletişim kurabilmeleri için gerekli olan enerjiler insanın yüzünün oldugu bölümden yayıldıgına inanıyorum. Sırt sırta vermek güvendir çünkü sırtınızı göremezsiniz kollayamazsınız ama yüz yüze sarılmak iki insandaki o hos enerjiyi ortaya cıkarır. Gözleriniz kısılır, sarıldıgınız insana daha cok sevgi gösterisinde bulunmak isterseniz de sırtını da sıvazlarsınız. ya da mıncıklanacak kolları varsa biraz da mıncıklarsınız :)



ÖĞRENCİLERİM DE SARILIYOR

Normalde derslerinde cok basarılı olmayan ama sınıf içi iletişimleri gayet iyi olan bir sınıftaydım. Bir öğrencim düştüm yaralandım dedi o sırada baska bir seye döndü benim geçmiş olsun dediğimi duymadı. Onun yerine sıra arkadası sagolun hocam dedi. Bu öteki cocugun bir hosuna gitti bir hosuna gitti sıra arkadasına sıkıca sarıldı. Bi sıktı saldı. Allahım ne şirin görünüyorlardı, anlık bir seydi ama bence cok tatlı bir sevgi gösterisiydi.Zil çalınca koridora cıkınca lambur lumbur kosup sarılan altıncı sınıflara da hiç kıyamıyorum, hele bazıları var ki kendim doğursam bu kadar sever miyim diye düşünüyorum. O kadar tatlılar, sarılmamak elde değil! Sonra merdivenlerden inerken el ele tutusmus üç tane yedinci sınıf kızı gördüm, güle güleyin sevgi kelebekleri, deyip onları da ugurladıktan sonra yüzümde gülümsemeyle teneffüsüme devam ettim,güzeldi.



HATTA İKİ KİŞİ SARILMIŞ GÖRÜRSENİZ GİDİN İKİNCİ ÜÇÜNCÜ OLARAK ONLARI SARMALAYIN

Evet evet eğer iki arkadasınızı sarılmıs gördüyseniz ve sevgili değillerse :) gidin atlayın üstlerine gidin bi de dıstan siz sarılın onlara. Daha büyük daha mutlu eden bir enerji cıkacagına eminim.



AĞLARKEN DE GÜLERKEN DE

İşin ilginç yanı ağlarken de gülerken de aynı eylemi yapabilmemiz. Eğer cok coskulu sevincliysek sarılmak bizi dizginler eger zılgır zılgır aglıyorsak ki bu terimi de yeni buldum sarılmak bize yine iyi gelecektir. Yine sakinleştirecektir. 



SARILALIM SIKI SIKI

teletubbiesler gibi ;)

Bu yazıyı da yabancı bir blogtan buldum. İlgilenenler için;



WHAT İS THE HUG?

At first this question will probably sound like a no brainer. It may sound laughably simplistic and even silly to you.
What is a hug?
The first response beyond laughter or tsk-tsking is probably a physical description of what a hug is. It could be something like “A hug is a form of physical intimacy, that usually involves closing or holding the arms around the neck, back, or waist of another person; if more than two persons are involved, this is referred to as a group hug. The hug is one of the most common human signs of love and affection, along with kissing.”
A completely valid description of a hug, yet not much content for the soul there. Not much meaning to savor.
Out in mainstream, hugging is often portrayed as something rather quick, often with an overflowing of cuteness like teddy bears, duckies, and bunnies hugging and happy faced. Hugging frequently appears in children’s songs and storybooks as it is a universal symbol of love that even toddlers know about.
That’s all fine, but it implies that hugging is only child’s play.
I wanted to find out more about people’s perceptions about hugging. Recently I asked people on my personal Facebook page how long were they comfortable hugging close friends. One man said, “Five seconds tops!” Many others (of an admittedly pro-hug persuasion) desired hugs to last much longer.

THE DAILY HUG QUOTA

Famous family therapist Virginia Satir wrote: “We need 4 hugs a day for survival. We need 8 hugs a day for maintenance. We need 12 hugs a day for growth.”
So here it gets interesting. Now the definition of a hug becomes more important. To my way of thinking, a two second hug won’t amount to much, and four of them, sweet as they may be, barely qualify as survival in my book. Granted that I love to touch, but two-second bump-and-run hugs are borderline insulting, especially if the other person springs off from the hug with a rapid stiff-arm, push-off extension. I’m usually asking inside “What’s the point of this?
Research helps to explain the point of longer hugs. Hugging for at least 20 seconds in duration releases the “feel good” hormone oxytocin into the bloodstream. So, not only does a 20-second hug feel good as sensual warmth and comfort, it also performs magic to the bloodstream.
Research at the University of North Carolina further suggests that hugging produces  wonderful physiological benefits. These include lowered blood pressure and cortisol (the stress hormone) levels in the blood (especially in women) during embraces that were 20 seconds or longer.

SOUL EMBRACES

Elizabeth and I came up with Soul Embraces to propagate the idea that hugs are not just physical activity for bodies. They are for minds, hearts, and spirits, too.
In soul embracing we step away from hugging as habit and proceed with awareness. Soul embracing emphasizes the consciousness we hold when we hug. It is being mindful of our intentions, our relationships, and our feelings. When we pray we take on a certain consciousness. Soul embracing can be a brief meditation while in someone’s arms.
Soul embracing exchanges energy. It extends feel-good comfort that extends to “feel-good” emotions. It also allows energy bodies to touch, which may or may not hold meaning for you (great if it does, no biggie if it doesn’t.)
The bottom line is that hugging holds potential for healing, bonding, consciousness, and happiness. If we hug on auto-pilot based on the two-second bump-and-run style, we’ll miss a lot of potential that more mindful, lengthier soul embracing offers.


18 Kasım 2011 Cuma

ROMANTİKMİŞ(!)



Romantikmiş... 
Rüyalarda yaşarmış 
Romantikmiş.. 
İstemeden vedalaşmış 
Romantikmiş... 

Rüyalarda yaşarmış 

Sevmekten,kaybetmekten korkarmış 

Aşk olmazsa belki mutluluk olurmuş 
Ya da yokmuş 
Sadece bir rüyaymış 
Aşk ateşmiş bir yanlış anlamaymış 
Sevmekten,kaybetmekten korkmakmış 
Gün batımında bu mutsuzluklar 
Nerden kondu kalbime bulamadım da 
Romantiktir... 
Ya hiç gelmez aklına 
Ya gerçek değilse hep inandığı dünya
....




10 Kasım 2011 Perşembe

GÖRMEDEN ÖZLÜYORUM, GÖRMEDEN ARIYORUM, GÖRMEDEN YOKLUĞUNU HİSSEDİYORUM.

Aslında Onu hiç görmedim.
Yüz yüze hiç gelmedim. 
Ama onu tanıyorum !!


Sesini cızırtılı bantlardan dinledim. Hep siyah beyaz filmlerde gördüm yüzünü çelik bakışlarını şiirlerde okudum. 


O'nu Yaşıyorum. 


Özlü sözlerini okudum köşe başlarında adını her sabah okul sıralarında andım.Şimdi bunca yıl sonra onun son yolculuğa çıkıyorum. Bir kez daha... Onun geçtiği yollardan geçiyorum. Yollarda bıraktığı anıların izini sürüyorum. Çektiği acıları ruhumda taşıyorum.


Onu Arıyorum...